9 Aralık 2012 Pazar

Lezizzzz... :)

                           
                                                               Tavuk Sote & Pilav

Bu hafta sizlerle her zamn yaptığımız gibi bir restaurant değilde güzel bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Bir öğrenci olarak yakınlarıma, gittiğim bir arkadaşımın ailesine bu yemeği yapma sanşım oldu ve gayet olumlu yepkiler aldım. Bunu size söylememin nedeni ise öğrenci diyerek bu yemekten vazgeçecek olanların iki kez düşünmelerini istememdir çünk gerekten lezzetli bir yemek :)
Eveeeettt yemeğimizi yapmaya başlayalım mı ne dersiniz ? :) Ben çok acıktım ve akşam sevgili ağabeyim eve geldiğinde evde yemek olması gerekiyor tipik bir türk erkeği işte naparsınız :)
Dilerseniz ilk önce yemek için kullanacağımız malzemeleri görelim.
 
 
 
 
 
MALZEMELER:      
 
                                        Tavuk sote için;                                                  
 
  • 1. adet havuç
  • 1 adet büyük domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet büyük patates
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 3 su bardağı su  
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
 


 
                                        
Pilav için ;          
                          
 
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı pirinç
  • bir silme yemek kaşığı tereyağı
  • bir yemek kaşığı zeyntinyağı
2 çay kaşığı tuz
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
 
Eveeet malzemelerimizi eksiksiz olarak bir araya getirdikten sonra ilk yapmamız gereken hemen havucumuzu ve patatesimizi küp küp keserek bir tencere kaynar suyun içine dökmek. Bunu yapmamızın nedeni yemek içinde havuc ve patates kullanacağımız için önceedn haşlanmış olması gerekiyor bu işlem de oldukça uzun süreceği için ilk yapmamız gereken şeyde bu pluyor haliyle.
Daha sonra havucumuz ve patatesimiz kaynarken hemen domatesimizi soyup soğanla birlikte ikisinide küp küp olacak şekilde doğruyoruz. Bu işlemide bitirdikten  sonra paketinden çıkarttığımız tavuklarımızı bir kez sudan geçirip süzüyoruz. Bütün bunlar bittikten sonra artık Tavuk Sote için hazırız :)
Orta derinlikte bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyup kızmasını bekliyoruz. Daha sonra yeteri kadar kızmış olan yağımızın içine ilk önce küp küp doğradığımız soğanları atıyoruz. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra haşladığımız patatesi ve havucu süzerek onlarıda soğanlarımızın yanın ekliyoruz. Yaklaşık 2 dakika sonra domateslerimizde bu karışıma eklenmeye hazır. Domatesleri de tencereye ilave ettikten 2-3 dakika sonra salçamızı tencerede eritip tavuklarımızıda bu karışıma ilave ettikten sonra bizi uzun bir zaman bekliyor. Eee tavuklarımızın içlerinin pişmesi biraz uzun sürüyor :)
Bu sırada tavukları arada karıştırmayı unutmadan pilavımıı yapmaya başlayalım isterseniz ne dersiniz ? :) Pilavımızın yapımı herkesin bildiği gibi sıvı ve katı yağımızı tencereye koyup eritiyoruz. Daha sonra yağlar erir erimez yanmaması için arpa sehriyelerimizi tencerenin içine atıp pembeleşene kadar karıştırıyoruz. Arpa şehriyeler pembeleştikten sonra pirincimizi de tencereye boşaltıp biraz daha karıştırdan sonra suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Aaa az daha tavuklarımızı unutuyorduk. Tavukların içini kontrol ettikten sonra eğer içleride dışlarıyla aynı renge beyaz renge ulaştılarsa bu yemeğimizide üzerine suyumuzu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık 15-20 dakika sonra iki yemeğimizde hazır afiyet olsun :)
 
 
 
     
    İlayda Gencer...                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder