29 Ekim 2012 Pazartesi

İzmir'de bir akşam..


Bu hafta Kurban Bayram'ı dolayısıyla İzmir'e gittim.E gitmişken de sizler için burada da beğendiğim, ve eğer bir gün İzmir'e yolunuz düşerse mutlaka bir uğramanızı tavsiye edeceğim bir yere gittim. Bu güzel yerin adı yukarıdada okuyacağınız gibi Sir Winston Tea House. Tabi biz İzmir'de buraya böyle ballandıra ballandıra bütün adını kullanarak hitab etmiyoruz. Burası bizim için kısaca Sir Winston'dır. :) İzmir'in en gözde muhitlerinden birinde Alsancak'ın göbeğinde çok tatlı bir yer burası. Daha doğrusu benim gittiğim Sir Winston orada yoksa gitmek isterseniz pek çok semtte hizmet veriyor. Örneğin benim gittiğim Sir Winston da yemek seçenekleri olarak daha çok Sandviç, Krep, Kahvaltı, Salata tarzı yiyecekler varken Çankaya'da ki Sir Winston'da Makarna ve Sıcak Yemek seçenekleride bulunuyor. Neyse bu kısa bilgiden sonra güzel İzmir'imin güzel Alsancak'ında ki bu hafta ki durağımıza geri dönelim isterseniz :) Burası daha çok bir Cafe görüntüsüne sahip  içeride ve dışarıda yemeğinizi yiyebileceğiniz yada dilerseniz güzel içeceklerinden tadabileceğiniz bir yer. Buraya giderseniz özellikle akşam üzeri gitmenizi tavsiye ederim yeşik ağaçlarla bezeli ışıl ışıl bir sokakta olduğu için yada ben çok sevdiğim için midir bilmiyorum ama akşam saatlerinde özellikle benim içimi ısıtıyor. 
 
İşte görüyorsunuz değilmi nasılda ışıl ışıl ve huzur dolu :) Bu arada daha önce içinde belki gitmiş olan olabilir bu yüzden söylemeden geçemeyeceğim kırmızı sandalyeler çok yakışmış yani en azından ben böyle düşünüyorum :) Buraya geldiğinizde Garsonlar öyle hemen yakanıza yapışmaz yada sizi sık boğaz etmezler ilk önce beğendiğiniz bir yere geçip oturmanızı daha sonra biraz sohbet etmenizi bekledikten sonra getirirler Menü'leri. Getirilen Menü'lerin ardından da size yeterli bir zaman bırakırlar düşünüp karar verebilmeniz için. Açıkcası bazıları söylediklerimden dolayı ilgisiz olduklarını düşünebilir belki Garson'ların ama inanın öyle değiller. Sadece insanı darlamıyorlar birşeyler yiyip imenizin zorunlu olduğu hissini yaratmıyorlar hepsi bu :)
 

 
 
 
Evet, bu üstte gördüğünüz fotoğraflardaki kısım Sir Winston'ın iç kısmı çok fazla geniş veya ferah değil bu yüzden gelen insanlar yazında kışında genellikle dışarıda oturmayı tercih ederler. Artık isterseniz birazda buranın gözde yemeklerinden bahsedelim ne dersiniz :) İşte yemeklere bir göz atabilmeniz için Menü ;
 
Benim için burada yenilebilecek en güzel sey Tavuklu Sezar Salatadır. Daha bir kişinin ağzından bu salatayla ilgili kötü bir şey duyamadım gerçekten harika ve sizin sayenizde bende bir kez daha yeme fırsatı buldum :) Menü'ye gelince; menü yandaki şekilde tek bir parçadan oluşuyor arka tarafında içecek çeşitleri var. Eğer bana en sevdiğin içecek ne diye soracak olursanız hiç düşünmeden size çilekli frozen dileyebilirim. Gerçekten doğal, gerçek çilek kullanarak yaptıkları için çok hafif ve ferahlatıcı bir içecek oluyor. Yaz-kış demeden tüketebilirim demek isterdim fakat frozen makinasını kış aylarında kaldırıyorlar ve bu nefis içecekten bizleri mahrum bırakıyorlar ne yazık ki. Onun dışında fiyatlardan ve porsiyonlardan bahsedecek olursak fiyatlar öyle çok abartılı değil ve porsiyonlar oldkça doyurucu. Yalnız tostlar dışında. Tostlar iki parça halinde yanında cips ve biraz yeşillikle geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yemeyeli uzun zaman oldu da :) O yüzden kurt gibi açsanız söylemezsiniz zaten ama ben yinede söylemiş olayım TOST SÖYLEMEYİN :)

Sanıyorum artık size o anlata anlata bitiremediğim Tavuklu Seezar Salatayı göstermenin vakti geldi ne dersiniz ? Bu arada unutmadan söyleyeyim ben buraya çok yakın iki arkadaşımla gittiğim için sizlere bir yemek daha gösterme ve bu yemek hakkında bilgi verebilme şansını yakaladım. Yani Salatanın yanı sıra birazdan bir de sizlere Tavuklu Mantarlı Krep'i gösterip hakkında yorumlarda bulunacağım. Lafı fazla uzattım galiba işte Tavuklu Sezar Salata ve Tavuklu Mantarlı Krep :)
 
 
 
Tavuklu Sezar Salata  
 
 
Tavuklu Mantarlı Krep  
 
Sezar Salata hakkında söyleyeceklerimi zaten söyledim gerçekten çok güzel herşeyi kıvamında ve yerinde tavuklarıda lezzetli ayrıca gördüğünüz gibi porsiyonlarıda gayet doyurucu. Ancak; Tavuklu Mantarlı krep için aynı güzel yorumlarda bulunamayacağım ne yazık ki. Tavuklar fazla yumuşak ve tiftiklenmişti ayrıca bir önceki Chardonney Soslu Tavuk taki gibi bu yemeğinde kremasında fazlaca süt tadı alınıyordu. Tabi bunlar her zaman söylediğim gibi yine benim şahsi görüşlerim belki siz herşeye rağmen Krep'inizi yersiniz v memnun kalırsınız bilemem herkesin damak tadı birbirine uyacak diye bir şey yok sonuçta değil mi :)
Evet bu haftalık ta bu kadar bakalım haftaya bizi nerede ne yemek bekliyor. Bir dahaki yazıya kadar kendinize iyi bakın :)
 
 
Mekan Bilgileri:
 
Adres: Mustafa Bey Cad. No:20/C Alsancak / İzmir
İletişim Numarası : +90 232 421 88 61 / +90 232 463 10 21
 
Başka göüşler hakkında da bilgi edinmek isterseniz yine aşşagıda Sir Winston Tea House hakkında konuşulmuş bir forumun linkini bulabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
                                                                                               Teşekkürler..